mhr111
عدد الرسائل : 72 تاريخ التسجيل : 29/02/2008
| موضوع: فتة الجمبرى السبت مارس 01, 2008 6:09 am | |
| فتة الجمبرى
المقادير :
رغيف خبز محمص
1/2 كيلو ارز ابيض
300 جمبرى وسط
100 جرام صلصة طماطم
ملعقة ملح ليمون
200 جرام بصل جوليان
3فصوص ثوم مفروم
نصف كوب زيت ذرة
ملعقة كبيرة ملح طعام
بيون جمبرى
طريقة التحضير :
تبلى الجمبرى فى الملح وملح الليمون والزيت والبصل لمدة ساعتين
يجهز اناء عميق ويتم تكسير الخبز المحمص به ويسقى بيون الجمبرى وبعض الزيت
يضاف الى الاناء الارز بعد سلقه بالطريقة العادية جهزى مقلاة بها القليل من الزيت ويوضع بهاالثوم ويقلب حتى يصبح لونه ذهبيا
يضاف اليه على الفور القليل من الخل ثم يرش اعلى اناء الارز
يتم تسوية الجمبرى فى اناء اخر به القليل من الزيت والثوم وصلصة الطماطم
يرص الجمبرى اعلى الارز ويقدم ساخنا ويمكن اضافة بعض الصوص الذى تم تسوية الجمبرى فيه
| |
|
&بيشو الغلا& Admin
عدد الرسائل : 96 تاريخ التسجيل : 28/02/2008
| موضوع: رد: فتة الجمبرى الأحد مارس 02, 2008 9:22 pm | |
| | |
|